A Gyermeknap alkalmával vigyázz az ajándékként kapott játékokra, ruhatermékekre, amelyek nem felelnek meg a fogyasztóvédelmi szabályoknak! Tájékozódj az InfoCons alkalmazás „Figyelmeztetések” részénél!

Június elsején ünnepeljük a gyermeknapot, és az InfoCons az ingyenes alkalmazása segítségével támogatja a szülőket abban, hogy megvédjék a gyermekeiket a nem biztonságos termékektől, gyors és egyszerű hozzáférést kínálva számukra a termékekkel kapcsolatos figyelmeztető rendszerhez, amely játékokat, ruházatot, kellékeket és egyéb termékeket foglal magába, amelyek kockázatot jelenthetnek a gyermekek egészségére és biztonságára.

Az InfoCons applikáció segítségével a szülők naprakészek lehetnek a piacon elérhető legfrissebb termékinformációval és figyelmeztetésekkel kapcsolatban. A termékekre vonatkozó, naponta frissített figyelmeztetések segítségével a szülők megelőző intézkedéseket és biztonságosabb vásárlási döntéseket hozhatnak gyermekeik számára.

Az InfoCons alkalmazás segítségével a szülők jobban bízhatnak abban, hogy az általuk vásárolt termékek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és meg tudják védeni gyermekeik egészségét és jólétét.

A 33 nyelven elérhető InfoCons alkalmazáson keresztül a fogyasztók közvetlenül hozzáférhetnek az élelmiszerekkel és a termékekkel kapcsolatos figyelmeztetésekhez az Európai Unió szintjén!

Így a figyelmeztetések résznél  a fogyasztók megtudhatják a termékek esetében a következőket:

– termék név ;

– a célország;

– a kockázat mértéke;

– a termék eredete;

– a figyelmeztető jelzés hatálybalépésének dátuma;

– fénykép a termékről;

Havonta több, mint 90 riasztást küldenek a gyermekeknek szánt termékekről, köztük olyan termékekről, mint:

– gyerekeknek szánt babakocsik;

– gyermekruházat;

– játékok (babák, plüssállatok, labdák stb.)

– robogók;

– kellékek (ceruzák, iskolatáskák, kariókák, festékek)

 

Az InfoCons alkalmazás segítségével a fogyasztók gyorsan és egyszerűen, egy helyen érhetik el a termékekre vonatkozó figyelmeztetéseket, így nincs szükség nehézkes, gyakran időigényes vagy sikertelen keresési folyamatra. A termékekre vonatkozó figyelmeztetések az InfoCons alkalmazáson belül időrendi sorrendben vannak elrendezve, így a fogyasztók a legfrissebb riasztást látják a régebbiekkel szemben, és valós időben van biztosítva számukra minden aktuális és releváns információ.

Vigyázat! Vásárlás előtt nyissa meg az InfoCons alkalmazást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékek nem szerepelnek az Európai Unió által kiadott, termékekre vonatkozó figyelmeztetések között.

Az InfoCons alkalmazás bármely IOS, Android, Huawei rendszerben elérhető.

Other blog posts

keyboard_arrow_up